Kurzy "legerete Philippe Karla" s oficiálními licentovanými trenéry

04.01.2012 22:58

Škola lehkosti je i v našich krajích stále známější a populárnější. Samozřejmě láká k napodobování a s tím se pojí i zkreslení základních principů "legerete". Přestože samotného Philippe Karla se asi v blízkých lokalitách čeští zájemci nedočkají, objevují se lákavé možnosti zúčastnit se několika kurzů vedených jeho oficiálními zástupci - a to v Rakousku nebo přímo v Česku.

--------------------------------------------------------------------------------
"Školu lehkosti" založil v roce 2004 známý jezdec a trenér, bývalý člen Cadre Noir ve francouzském Saumuru, Philippe Karl. Středobodem celého učení je absolutní ohleduplnost vůči koni. Ta se vyznačuje odmítáním jakýchkoli donucovacích prostředků a spočívá na znalostech anatomie, psychologie, etologie a nauky o pohybu a rovnováze koně. Více informací o této organizaci si můžete zjistit na stránkách https://www.philippe-karl.com.

Škola lehkosti logo

Čeští zájemci, ať už o aktivní účast v sedle nebo o méně náročné místo v řadách diváků, se mohou zúčastnit následujících kurzů, které jsou svým místem konání nejpřijatelnější (samozřejmě v jiných částech Německa a jiných států nejen Evropy se konají kurzy další, některé z nich vedené přímo Philippe Karlem):

4.-5. února 2011 - Hetzmannsdorf (Rakousko)
Už zanedlouho, konkrétně 4.-5. února 2011 se v jezdecké stáji Lehner v rakouském Hetzmannsdorfu (u Vídně) koná první jezdecký kurz s německou jezdkyní a trenérkou Birgit Beck-Broichsitter.

Tato profesionální jezdkyně se věnuje především klasické drezuře a v roce 2007 získala licenci "School of Legerete" Philippe Karla, podle jejíchž principů vyučuje v Německu, Portugalsku a nově také v Rakousku. Více si o ní můžete zjistit na stránce www.reiten-bbb.de.

Během tohoto prvního otevřeného kurzu bude po tři dny vyučovat 8 dvojic, a to prakticky i teoreticky. Zváni jsou samozřejmě i diváci, nejen z řad příznivců, ale i těch, kteří se vůči metodám Philippe Karla staví kriticky, chtějí je však vidět na vlastní oči, popřípadě o nich diskutovat. Pro tento první kurz je účast diváků zdarma.

Zájemci o tento kurz, vedený samozřejmě v němčině, se mohou informovat o podrobnostech a hlásit se na e-mailu Bettiny Siener (licentované trenérky "školy lehkosti" z roku 2010) bettina.siener@hotmail.com nebo na jejím telefonním čísle (s rakouským předčíslím) 0650/3603182.

(Viz přiložená pozvánka v PDF souboru pod článkem.)


--------------------------------------------------------------------------------

25.-28. března 2011 - Theresienfeld (Rakousko)
Další kurz "školy lehkosti" se bude konat v jezdecké stáji v Theresienfeldu u Wiener Neustadt (Rakousko). Povede ho známá a jedna z nezkušenějších trenérek školy lehkosti Sabine Mosen. Jedná se už o druhou čtyřdenní kliniku tohoto výcvikového cyklu, který nepřímo navazuje na ukončený tříletý cyklus klinik konaných v letech 2006-2010 pod osobním vedením Philippe Karla.

Kurzu se aktivně zúčastní 8 dvojic. Mezi nimi se ukážou v rámci pokračujícího vzdělávání i loni licentovaní rakouští trenéři "legerete" Franz Bachofner, Bettina Siener a Anke Ziegast. Další dva jezdci jsou již pokročilí žáci "školy lehkosti" a do složení zkoušek mají už jen pár posledních klinik. Diváci mají proto vynikající možnost vidět nejen jejich jezdecké umění, ale mohou si vychutnat také jejich schopnost své znalosti předávat dále: všichni budou mít s sebou své žáky a budou v rámci přípravy na zkoušky trénovat i neznámé hostující dvojice. Večery zaplní hodiny teorie.

Zájemci o účast jako diváci mají možnost 10% slevy, pokud se přihlásí mezi prvními deseti. Cena pro diváky je následující:

1 den 60,- euro
2 dny 100,- euro
3 dny 140,- euro
4 dny 160,- euro
Podrobnější informace a přihlášky můžete posílat panu Mag. Franzovi Bachofnerovi na e-mail office@equus.at, popř. volat na telefon +43 (0)699 111 073 53.


--------------------------------------------------------------------------------

8.-10. dubna 2011 - JK Žižkovec (Česká republika)
Sabine Mosen pořádá v letošním roce tři kurzy také v České republice, a to v JK Žižkovec u Hradce Králové. První z nich se koná 8.-10. 4. 2011 a obsahuje 4 jezdecké hodiny: 1 hodinu v pátek, 2 hodiny v sobotu a 1 hodinu v neděli.

Cena účastnického poplatku pro jezdce s koněm je cca 5.800,- Kč (v závislosti na kurzu Kč k Euru). Cena pro diváka je 1 den 400,- Kč, 2 dny 650,- Kč, 3 dny 800,- Kč. V ceně kurzu je káva a čaj.

Více informací najdete přímo na stránkách JK Žižkovec.

 

 

Škola lehkosti logo

 

—————

Zpět